Madeline de stoffenmadam,  Naaien

My Myrtle Dress by Colette Patterns

Ik ben gek van tricot! Het draagt niet alleen gemakkelijk, het verwerkt ook zo snel! πŸ™‚ Toen ik gisteren de “Myrtle Dress“, het nieuwste patroon van Colette Patterns, in handen kreeg geduwd door ons Tant Monique ben ik onmiddellijk gestart met knippen. De stof kiezen… dat was het moeilijkste deel!

Vorige week werd er een tricotje geleverd met denim look, ideaal voor dit kleed. Ik heb de handleiding van het patroontje gevolgd, soms doe ik dat al eens (;-) ), om mensen nadien beter te kunnen informeren. Er zijn een aantal dingen die ik anders zou hebben gedaan moest ik het stappenplan niet hebben gevolgd, maar kijk… het resultaat is er.

Het was eventjes gepruts om die schouders goed te krijgen, het bovenste voorpand wordt bovenaan tegen de stofvouw geknipt en wordt volledig dubbel geplooid, daar moeten die schoudernaden van het achterpand dan tussen “gefoefeld” worden. De zakken zijn leuk, maar die laat ik in de volgende versie toch achterwege. Die zakken, zo net op je heupen… ale bon, je snapt me wel! En zo een kleed heeft geen zakken nodig!

Maar toch… heel blij met het resultaat! Een aanrader, dit patroontje!

I’m a major fan of knit! Really, it’s not only superb comfortable, it’s also ready in no time! Yesterday I’ve been given the new Colette Myrtle dress pattern and immediately started cutting the fabric! Choosing the fabric, that was the hardest part!Β 

Last week a magnificent knit was delivered, it’s got a denim look, ideal for this dress! I followed the patterns instructions (sometimes I do that πŸ˜‰ ). There are a few things I would have done differently if I wouldn’t have followed the steps in the pattern but hey.. the result it there!Β 

There’s a lot of sandwiching in the shoulder part, it was a bit of a struggle to get it right first time. The front on of the bodice is double and the top is cut on the fold, so the shoulders of the back bodice have to be squeezed in between the 2 layers of the front. And the pockets… I don’t think I’ll make them in the next version, I think a dress like this doesn’t really needs pockets and pockets on hip-height… mmh, you know what I mean!Β 

Still, I’m delighted with the result, I can really recommend this pattern! πŸ™‚

Myrtle Myrtle1 Myrtle2 Myrtle3Β Myrtle4

Myrtle7

Stofje / fabric: Madeline De Stoffenmadam

Patroon: Myrtle Dress by Colette Patterns

10 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: