Madeline de stoffenmadam,  Naaien

Girly stuff!

Zwemzak

(English reader? Scroll down! 🙂 )

Stressssss op 1 september, want Charlotte had nog geen nieuwe zwemzak. De vorige ging al 3 jaar mee, dus het werd tijd voor iets nieuws! Maar ik had nog eventjes tijd, de eerste zwemles is pas voor volgende week vrijdag! Ruim op tijd klaar dus! 🙂

Een handleiding voor een soortgelijk rugzakje vind je bij haar, mijn versie heeft andere afmetingen en het ritszakje is gedubbeld, maar verder is het patroontje vergelijkbaar. Een handleiding om de fantasie ritsen mooi op te stikken bezorg ik in één van de volgende posts.

Het werd een echt meisjesexemplaar,  en hoewel we al eventjes uit de “roze periode” zijn koos ze toch voor het Flamingo stofje!

Zwemzak1

Voor de voorkant en de binnenkant van het zakje combineerde ik met een effen turqoise katoentje, fuchia was er los over geweest.

En de fantasie ritsen zijn zo leuk om te gebruiken. Het geeft toch zo een beetje een extra toets. Ik had er bij het knippen van de stof niet bij stilgestaan dat een doorlopende print niet opvalt onder zo een fantasie rits, maar als je goed kijkt zie dat hij toch schoon doorloopt! 😉 Zonde van de hoeveelheid stof, want het patroon in dit stofje is heeeel groot! 🙂

Zwemzak5

De achterkant, één en al flamingo!

Zwemzak3

Voor de voering ik poluyrethane, een waterdicht stofje met een elastisch geplastifieerd laagje, dat toch lekker nog als stof aanvoelt. Voor dit soort projectjes = Ideaal Materiaal!   

Zwemzak2En mijn prinses, helemaal klaar voor volgende week!

Zwemzak4

 

Stofjes & fournituren: Madeline De Stoffenmadam

 

It was September 1st and she still did not have a new swimming bag! The previous one was about 3 years old, so it was time for something new!

Although she is passed the “pink period”, she still chose this Flamengo fabric from Timeless Treasures for this little project. I combined with a turquoise fabric, another pink one would have been too much! 🙂 Still it’s a real “girly bag”.

I just love these fantasy zippers, they give this little extra touch to simple projects like this.

She’s ready for next week! 🙂

4 Reacties

 • Lientje

  Hallo!
  Ik vind deze geweldig! Maar had ook een vraagje of je ook zelf boekentassen kan maken op bestelling? Ik vind ze namelijk geweldig leuk maar ben er helemaal niet handig in. Zou graag voor mijn dochter een boekentas van flamingo’s hebben.
  Moest je het zien zitten dan mag je me altijd een mailtje sturen lientje.paps@telenet.be of toevoegen via fb Lientje Paps
  Lieve groetjes al!!

 • Lientje

  Hallo!
  Ik vind deze geweldig! Maar had ook een vraagje of je ook zelf boekentassen kan maken op bestelling? Ik vind ze namelijk geweldig leuk maar ben er helemaal niet handig in. Zou graag voor mijn dochter een boekentas van flamingo’s hebben.
  Moest je het zien zitten dan mag je me altijd een mailtje sturen lientje.paps@telenet.be of toevoegen via fb Lientje Paps
  Lieve groetjes al!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: