Madeline de stoffenmadam,  Naaien

Sewing for boys

VIC2

(English reader? Scroll all the way down! 🙂 )

Een cadeau’tje,  voor een jongetje! Want zo gaat dat als ze weten dat je een beetje kan naaien. Dan vraag je, “Wat kunnen we kopen voor zijn verjaardag?” en dan krijg je “KOPEN? ik dacht dat je iets zou maken!!! Zo een broekje met een knopenelastiek, en valse gulp, want het moet makkelijk aan en uit kunnen! Of een truitje, of oh ja… zo een toiletzakje in een retro jongensstofje!”

Euh, ok… phiew, hoe en wanneer krijg ik dat er nog tussen! Awel, tussen de soep en de patatten he!

“Ik zie wel wat ik klaar krijg”, dacht ik. Eerst een toiletzakje, een iets kleinere versie dan deze.

VIC5

VIC6

En ik had nog tijd, dus rolde er eindelijk nog eens een jacob van Zonen09 vanonder mijn machine. Voor mijne kampioen kan ik dat supercute broekje niet maken, ale, het kan wel, maar hubby heeft het niet zo op retro getinte kleding en aangezien ’t kind meestal gekleed wordt door de hubby is dat dus over het algemeen in “hubby’s stijl”. Tja… dan maken we een Jacob voor een ander ventje he!

VIC1

Ik gebruikte kobalt blauwe gabardine met stretch voor het draagcomfort van dat kleine mannetje, en werkte de zakjes af met een bruin paspeltje. Een dag nadat het broekje klaar was kwam de imitatie leren paspel binnen, doeme toch… dat had nog net iets toffer geweest!

VIC3

En kijk eens aan… ik had nog tijd! Nog snel de schaar in een schoon Lillestofke en tadaaa… longsleeves met raglanmouwen klaar! Ik zette er de kraag van de kaptrui uit SVDHZ op, toch net iets chiquer voor het feestvarken!

VIC4

Het was nog even geduld hebben voor dat (feest)varken kon poseren, de afgelopen week was niet onmiddellijk lange broeken en lange mouwen weer. Vandaag kreeg ik deze prachtige foto’s doorgestuurd!

“Dikken duim” zegt Vic, het zal precies goed zitten!

VIC7

Volgens mij eten ze ten huize Vicje vandaag appelmoes! Of appeltaart! Of appelstrüdel….

Gelukkige verjaardag lieve Vic!

VIC8

VIC9

VIC11

VIC10

Stofjes & fournituren : Madeline De Stoffenmadam

A birtday present for a big little boy! Because that’s what you get when people know you can sew a bit! You ask; “what can I get him for his birthday?” and you get; “Get him? I thought you would sew something! Some pants without zipper, or a zipperpouch in some retro fabric, or maybe some longsleeves for the winter”!

In between the million other things, I finished the zipper pouch and found I still had some time left!

So finally the Jacob Pants from Zonen09 (a great belgian pattern designer) rolled from my machine! Which I could make these pants for my little boy as well, but the hubby doesn’t like the retro style very much. So I sew Jacob’s for other little boys! 😉

But no pants without top, so I quickly sewed a raglan longsleeves! Perfect fit with the pants!

With temperatures like we had last week in Belgium, I had to wait to get some pictures on model! Today I received these adorable pics!

I believe they are having apple pie at Vic’s house today! 🙂

Happy Birthday sweetie!

 

8 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: