Lifestyle,  Management

Over lijstjes, zwangerschapsdementie en alles vergeten…

boekjes

 

Heb jij dat ook, gevoel van onrust, dat het niet voor altijd door kan blijven gaan… ?

De ene moment heb je voor de volle 100% vertrouwen dat alles goed komt, en een vingerknip later slaat de twijfel toe. Gaat dit wel lukken? Kan ik dit volhouden? Ben ik wel goed genoeg? Die momenten dat het lijkt alsof al je zelfvertrouwen ineens verdwenen is. Moe word ik daarvan! Je hoofd dat overvol zit en de gedachtenmolen die maar blijft malen, dag in dag uit, nacht in nacht uit…

Het vreet energie, energie die ik heel hard nodig heb om net al die dingen, leuk en minder leuk, te blijven volhouden. Hoe voller het hoofd, hoe meer ik dreig te vergeten. Om gek van te worden.

Vorige week kwam er een tof zwanger madammeke langs in de winkel, met een lijstje want ze vergeet alles sinds ze zwanger is. Zwangerschapsdementie! Tegenwoordig is de smartphone haar beste vriend, daar lijst ze al haar to do’s in. Ik vertelde haar dat die zwangerschapsdementie niet voorbij is na de bevalling! Onze Emiel is 2 geworden en het lijkt alsof de zwangerschapsdementie alleen maar erger wordt! We hebben gelachen, over dingen zeggen en 2 minuten later vergeten zijn dat we ze hebben gezegd. Over dingen doen, en later opnieuw hetzelfde doen omdat we niet meer weten dat we dat al gedaan hebben!

En dan ’s avonds als ik in bed lag dacht ik daarover na (want onmiddellijk slapen lukt al weken niet meer). Waarom vergeet ik toch zoveel? Hoe komt het dat ik soms (of dikwijls) zo afwezig ben? Fysiek wel aanwezig, maar mentaal op een heel andere planeet! Onrust! Ik dacht na over de onrust in mijn hoofd, over zo snakken naar een plaatsje waar ik tot rust kan komen. Lichamelijk maar vooral mentaal. Ik kan soms ontroostbaar beginnen huilen, gewoon omdat ik geen rust vind en daar zo ontzettend moe van word.

En toen kwam het! Ik nam een besluit. Ik heb het lang gedaan en om wat voor vergeten reden dan ook ben ik ermee gestopt. Waarschijnlijk omdat het toen beter ging, en ik dacht dat ik het niet langer nodig had.

Ik ga terug lijstjes maken! Lijstjes voor alles, voor het huishouden, voor de kinderen, voor de winkel, voor mezelf, voor mijn blog,  voor de workshops, voor mijn to do’s en t0 sew’s, lijstjes voor alles en nog wat. En misschien, heel misschien ook nog een “hubby” lijstje. (als hij mijn lijstjes respecteert! 😉 )

In de Hema vond ik kleurrijke schriftjes, zo van die schriftjes die goesting geven om in lijstjes vorm te schrijven. Daar kan ik nu echt gelukkig van worden, van zo een schriftjes. Onbeschreven blaadjes, een mooi covertje, en dan de pen die zo die eerste woordjes (in mijn geval lijstjes) schrijft, zalig vind ik dat!

Lijstjes schrijven, en afwerken, om zo weer wat rust in mijn hoofd en in mijn leven te vinden. En het werkt! Het is nu bijna 16uur, ik heb nog altijd mijn pyama aan en moet nog douchen, maar ik heb het volledige lijstje “administratie” afgewerkt! En dat brengt rust!

Dat bracht rust, want ik bedenk me net dat ik nog 2 uurtjes de tijd heb om 3 andere lijstjes af te werken en te douchen!

Hoe doen jullie het toch? Een gezin combineren met een drukke job, en dan nog proberen wat tijd over te houden voor de kids, de hubby en oh ja…. jezelf?

 

12 Reacties

 • an laenen

  ooo, wat een geweldig berichtje … Net of ik heb dit zelf geschreven .. .ik wou al direct zeggen … nee, pas op, dat gaat niet over na de bevalling in tegendeel! En vlak daarna wou ik zeggen … ga naar den hema en koop schriftjes! Maar vooral; oef, ik ben dus niet alleen!
  Nog een typ … koop ik den ikea of hema goedkope schriftjes en steek ze in een mooi PetitPanpapiertje .. of een mooi stofje als kaft .. .dat kan natuurlijk ook … 🙂

 • an laenen

  ai ai .. vol fouten mijn berichtje …ne typ, waar haal ik het … k was wat te enthousiast aan ’t typen denk ik 🙂 Jammer genoeg kan ik ze niet meer aanpassen of iets anders mee doen?

 • nathalie

  Zwangerschapsdementie… heel herkenbaar, en inderdaad bij mij gaat dit ook maar niet over. ( bevallen in december 2012 en juni 2014) Vooral die onrust in mijn hoofd…en ik ben dan nog thuis tot en met december. Toch met twee klein pagadders in huis heb ik mijn handen vol…
  Misschien wel een goed idee van die lijstjes 😀 moet ik ook eens proberen…
  Bedankt voor dit leuke bericht. Ik vond het zeer geruststellend om dit te lezen, dat ik niet alleen ben. 😉 Daar heb ik tegenwoordig nood aan.

 • nathalie

  Zwangerschapsdementie… heel herkenbaar, en inderdaad bij mij gaat dit ook maar niet over. ( bevallen in december 2012 en juni 2014) Vooral die onrust in mijn hoofd…en ik ben dan nog thuis tot en met december. Toch met twee klein pagadders in huis heb ik mijn handen vol…
  Misschien wel een goed idee van die lijstjes 😀 moet ik ook eens proberen…
  Bedankt voor dit leuke bericht. Ik vond het zeer geruststellend om dit te lezen, dat ik niet alleen ben. 😉 Daar heb ik tegenwoordig nood aan.

 • Sofie

  Hoe herkenbaar lol
  En lijstjes maak ik ook … Alleen ben ik die ooi vaak weer kwijt. Ik maak ze op gebruikte enveloppen, hoekjes papier etc en das nu echt geen tip zie…
  Ga mij ook een lijstjesschriftje aanschaffen…
  Ps. Wat een leuke blog ,net ontdekt

 • Sofie

  Hoe herkenbaar lol
  En lijstjes maak ik ook … Alleen ben ik die ooi vaak weer kwijt. Ik maak ze op gebruikte enveloppen, hoekjes papier etc en das nu echt geen tip zie…
  Ga mij ook een lijstjesschriftje aanschaffen…
  Ps. Wat een leuke blog ,net ontdekt

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: