Madeline de stoffenmadam,  Naai TIPS,  Naaien

Do It Yourself met Fantasie ritsen

Pennenzak12

Die fantasie ritsen zijn zo tof om mee te werken, het geeft een simpel zakje of pennenzakje toch ineens zo een extra touch! En ik ben niet de enige die daar zo over denkt, nadat ik op Instagram de eerste foto van de pennenzak gepost had kreeg ik de ene na de andere bestelling binnen, zowel voor de pennenzak als voor de ritsen! 🙂

En naast de bestellingen ook veel vragen, over hoe je dat nu precies doet, zo een fantasie rits erbovenop naaien. Bij deze, een korte handleiding.

Ik gebruikte een pennenzak als voorbeeld (aangezien die de afgelopen weken in veelvoud gemaakt zijn), maar je kan de tutorial ook gebruiken voor andere zakjes, zoals voor dit zwemzakje bijvoorbeeld.

Een goede handleiding voor een pennenzakje vind je hier bij Oon, of bij hier bij Spiegelstiksels, de handleiding hieronder is enkel om de fantasie rits er mooi op te zetten.

1. Voor deze pennenzak knipte en verstevigde ik zowel de binnenstof als de buitenstof.

Pennenzak1

2. Leg één deel van de buitenstof op één deel van de binnenstof, goede kanten op elkaar. en speld de bovenkant (kant waar de rits komt) vast.

3. Doe hetzelfde met de andere 2 delen

Pennenzak2

4. Stik de bovenkant (kant waar de rist komt) dicht op persvoetbreedte.

Pennenzak3

6. Strijk de naden open.

Pennenzak4

 

7. Leg de stoffen nu opnieuw open en leg de beide gestikte setjes met de goede kanten tegen elkaar. Buitenstof tegen buitenstof, binnenstof tegen binnenstof.

8. Zorg dat de naden die je net hebt gestikt precies tegenover elkaar liggen, en speld vast. Meet het exacte midden van je pennenzak, en markeer waar de rist zal komen. Markeer op 1 cm voorbij het begin en het eind van waar de rist komt.

Pennenzak5

9. Stik nu precies door de naad van de beide setjes, tot 1 cm voorbij het begin en einde van waar de rits zal komen. Zorg dat je hier heel nauwkeurig in de naad stikt, voor een zo mooi mogelijk resultaat. Vergeet niet te hechten, ga een aantal keer voor en achteruit.

Pennenzak6

10. Doe dit voor beide kanten en strijk dan alles mooi plat.

Pennenzak7

 

11. Speld je rits heel nauwkeurig op de buitenstof en stik vast over de volledige lengte van de pennenzak. Doe dit voor beide kanten van de rits. Je hebt nu ineens de rits erop gezet en doorstikt!

Pennenzak812.  kijk toch hoe mooi! 🙂

Pennenzak913. Verder afwerken doe je aan de hand van deze of deze tutorial.

Schoon he! 🙂

Pennenzak10

Pennenzak11

Ik ben benieuwd naar jullie creaties met de fantasie ritsen.

Stofjes; Chalkboard & Glow In The Dark van bij Madeline De Stoffenmadam
Fantasierits ook van daar

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: