DIY,  Madeline de stoffenmadam,  Naaien

Friends Of The Forest!

forest3

Er werd hier de afgelopen weken wel wat genaaid hoor! Maar tijd om (degelijke) foto’s te nemen om jullie van een blogpostje te voorzien, dat is er meestal niet! Als er dan wel tijd is, dan is de “goesting” bij mijn modellen vaak ver te zoeken om een foto gezichtje op te zetten. Maar dit weekend moest het! Voer voor 3 posts heb ik, verwacht u dus maar aan een actievere blogmaand (oktober was maar poverkes).

Het was Paspelpoes An die mij een fotootje doorstuurde van een Nutex stofje! Ik had er nog nooit van gehoord maar was verkocht zodra ik de collectie bekeek! Helaas voor mij (maar ook voor jullie) zijn heel wat van de pareltjes die ik zag niet langer verkrijgbaar, maar er zijn nog heel wat bijoukes die er wel zijn, en eentje daarvan is “Friends of the Forest“! Mannekes da’s een schoontje!

forest7

Nu ben ik over het algemeen wel zot van designerstofjes, maar het moet gezegd zijn… de ene kwaliteit is de andere niet! Dus ik ben voorzichtig geweest met de eerste bestelling. 3 rollen zijn er binnengekomen. En echt op rol he!! Het was effe schrikken als ze geleverd werden, daar is mijn winkeltje niet op voorzien. Maar die kwaliteit… ze zijn het waard! De foto print is zooo mooi, zo fijn!

forest

En ik heb getwijfeld, een kleedje? Een rokje? Ik ben uiteindelijk toch maar voor een rokje gegaan… Het kind groeit zo hard tegenwoordig. Ik had haar nieuwe maten niet genomen, dus een kleedje was riskant geweest. Een rokje dus, een simpel! En ik zou er een knopen elastiekje doorsteken, zo kan het toch zeker de winter door!

forest2

Het werd er eentje zonder patroon. Een rimpel rokje, 2 keer de stofbreedte, een tailleband en een blinde rits. Voor de voering gebruikte ik ook 2 keer een stofbreedte van 110cm, het mocht wel wat pofeffect hebben deze keer. En de knopen elastiek… die was uiteindelijk niet nodig! Ze worden zo rap groot…

forest4

Charlotte deed een verdienstelijke poging om den broer mee op foto te krijgen, maar als Emiel NEE zegt dan is het NEE!

ย 

forest5

Weglopen en vooral niet omkijken! Daar is hij goed in, diene kleine vent van mijn leven!

forest6

Tips om eens deftig met dat fototoestel te leren werken zijn welkom! Ik heb een Sony N50, de ene keer trekt het de meest fantastische foto’s… de andere keer een “flou” gedoe zoals deze foto’s. ๐Ÿ™

Wie zich geroepen voelt om mij eens een workshop’ke “foto’s trekken” te geven… GRAAG! ๐Ÿ™‚

 

Stofjes: Madeline De Stoffenmadam

 

 

18 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: