Madeline de stoffenmadam,  Naaien

Textuur is de nieuwe print!

Chess Sweater

Zeggen ze bij La Maison Victor! Toevallig lagen die textuur stofjes al in mijn rekken, en toevallig was ik maanden geleden bij het bestellen van de zomercollectie al verkocht, en toevallig kwam die zomercollectie deze maand binnen! Zoveel toeval seg, het kan hier niet op!

Er werd hier wel wat genaaid eigenlijk, de afgelopen weken. Vooral voor klantjes, maar ook een beetje voor mezelf. Er is hier nog veel meer gebeurd en er staat hier heel veel te gebeuren, maar dat verdiend een postje op zich, vandaag houden we het luchtig! 🙂

Het oud roze doorstikte stofje kwam eind november al binnen, ik zag er direct ons Mary in, uit de vorige La Maison Victor. Beetje verlengd, beetje versmald, en zonder rits! Kei content ben ik met mijn kleedje. Het wordt hier wekelijks gedragen, zo plezant! Ik heb het zelfs met Kerst gedragen!

mary dress1Mijn 2 kippen en ik!

mary dress kerst1

En dan kwam de nieuwe La Maison Victor uit met de Chess Sweater voor mannen! Maar ik heb hier 2 mannen he! Dus hij werd in mini en maxi versie gemaakt! Voor de hubby gebruikte ik het patroon van de Chess Sweater, voor mijne prins greep ik naar een vertrouwd patroontje van een raglan sweatertje.

048 1Schattig toch, mijn 2 venten!

029 1

De afgelopen 2 weken had ik een stagiaire in the house! Saartje, een tofke! Dus er kon zo nu en dan eens wat meer genaaid worden, door Saartje, en ook een beetje door mij.

Het patroontje voor deze truitjes komt uit de Knipmode van januari, Bont on Top dacht ik. Een beetje aangepast, en kijk… zo een toffe resultaten. Ergens in December pinde ik een afbeelding van een truitje met een dubbel voorpand, kant bovenop de tricot. Mooi vond ik dat! En ineens zag ik dat de winkels (want daar kom ik dus nog heel zelden sinds Madeline bestaat) vol hangen met kanten accentjes! Ik moet meer buiten komen.

Die textuur tricotjes in combinatie met kant, zo leuk! En zo snel klaar!

textuur

Mijn kind schoon kind! 😉

textuur3

textuur1

textuur2

 

Wat maken jullie allemaal met die textuur stofjes? En combineren jullie ook met kant?

 
Stofjes; allemaal bij Madeline De Stoffenmadam
Patroontjes:
  • Kleedje Mary Dress La Maison Victor
  • Chess Sweater La Maison Victor (raglan sweater uit een oude Ottobre voor de mini man)
  • Bont on Top uit de Knipmode van Januari. 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: