Madeline de stoffenmadam,  Naaien

The Megan Dress = Love at first stitch!

Madeline19

Hij lag hier al eventjes, de “Love at first stitch” van Tilly Walnes. Ik vond er zo niet meteen mijn ding in. Dat heb ik wel meer zenne, ik moet iets meestal een aantal keer doorbladeren alvorens ik denk; “mmh, da’s dan misschien toch iets voor mij!”

Saartje, een (keigoei) stagiaire die mij eventjes is komen helpen kon naaien! 😉 En dat kwam goed uit, want mijn paspop in de winkel had nog eens nood aan een nieuw kleedje en naaitijd, dat is hier de laatste maanden schaars… heel schaars!

Samen even door de boekjes bladeren, dit misschien? Oh nee, toch niet… dat dan? Pfff, ik weet ni zenne… ale, zo ging dat toch wel even door! Om dan uiteindelijk bij de Megan Dress uit te komen uit Love At First Stitch. “bof, die halslijn komt te hoog, met mijnen boezem is da ni zo schoon! En zo kort, ik heb van die ‘knotsknieën’…! ” Maar als we nu… en daar gingen we; de halslijn werd uitgediept, de jurk werd 9 cm verlengd, maten werden opgenomen… yep! Megan Dress it is!

Madeline28

Welk stofke? Iets van de nieuwtjes he, om te promoten. Om uiteindelijk toch voor het imitatie leer te kiezen! Maar in dat imitatie leer zit stretch he, zalig voelt dat eigenlijk. Dus er moest toch weer wat versmald worden. Een dikke 2 cm in het bovenstuk, en een dikke 6 cm in het rokgedeelte.

Maar het resultaat mag er zijn! Zalig zit dat.

Madeline24

De kleur bleek uiteindelijk niet zo bij mijn gezicht te passen, dus maakte ik snel een bijpassend sjaaltje, in een superzacht viscose stofje! Kwestie van die nieuwe stofjes toch een beetje te promoten! 🙂

En voor de verandering eens “echte” foto’s! Getrokken door een “echte” fotografe! En een toffe, ik bespaar je de details over de gesprekken van die dag, maar we hebben gelachen!

Bedankt Tine, voor deze prachtige foto’s! 🙂

Madeline27

 

Stofjes: Madeline De Stoffenmadam in Lier

Patroon: The Megan Dress uit Love at first stitch

Foto’s: http://www.compagniefotografie.be/

25 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: