Madeline de stoffenmadam,  Naaien

Soms moet je gewoon je zin doen.

emiel PJs1

Mijne hubby, diene vindt niet alles mooi wat ik maak. Onze smaak qua stofjes verschilt nogal, hubby ziet graag “wat er in de winkels hangt”, en laat dat nu net één van de redenen zijn waarom ik naai… ik wil liever iets anders dan er in “de winkels hangt”! Dus voor Emiel naaien is altijd een beetje een risico, want als de hubby het niet graag ziet, dan zal Emiel het helaas niet dragen.

Maar met een pyjama, daar kan ik weinig verkeerd mee doen he! Toch? Ale, dat dacht ik, tot ik met mijn stof thuiskwam. Eén blik van den hubby op mijne rol stof en mijn motivatie zakte in mijn schoenen. Foert dacht ik, het kind heeft ne pyjama nodig, en ne pyjama zal het worden!

Ale, oordeel zelf, is dat nu niet supercute? Emiel vind het GEWELDIG, en ik ook!

emiel PJs7

Superzachte kwaliteit, die stofjes van JNY, het is 100% organisch katoen, zalig toch!  Ik gebruikte boordstof met donkerbruin en witte streepjes, past perfect bij de stof.

Een patroontje voor een pyjama, iets wat echt goed zit, ik blijf dat toch moeilijk vinden. Maar nu ben ik “content”! Ik gebruikte 2 patroontjes uit de Ottobre 4/2014, een joggingbroekje en een losse sweater. De pijpjes van de broek verlengde ik met 3 centimeter, want mijne prins heeft lange benen! Ik liet uiteraard de zakken weg en bovenaan stikte ik een elastiek in in een tunnel, dat zit toch beter voor een pyjama dan boordstof.

De sweater verlengde ik ook met 3 centimeter, en ik zette er ook nog eens boordstof onder. Dat was eerst niet de bedoeling, maar hij leek me toch een beetje kort en zo een pyjama dat mag wel wat ruimer zitten.

 

emiel PJs4

En den hubby? Die vindt de pyjama SUPER! Of hij dat nu zegt om mij plezier te doen, of het echt meent laat ik in het midden. Ik zal het weten als hij dezelfde krijgt… 😉

Dancing Proof en al, die PJs! 😉

emiel PJsUitgeteld! 🙂 Sweet dreams my love, xxx

 

emiel PJs2

 

Stofjes: JNY organic cotton en boordstof bij Madeline De Stoffenmadam,

Patroontje: Ottobre 4/2014

6 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: