DIY,  Madeline de stoffenmadam,  Naaien,  workshops

Eindelijk een geschikt patroon voor een tricot hemdje!

tricot1

Dat je met de patroontjes van Zonen09 alle kanten uitkan, dat weet ondertussen zo goed als gans naaiend België en omringende landen. Maar dat die Small versie van het theo hemdje ook het ideale patroontje is voor hemdjes in tricot, dat hebben we hier nog maar recent ontdekt.

Mijne kleine prins draagt eigenlijk niet zoveel hemdjes, den hubby is ne sportman, en dat zie je ook terug in de kledingstijl van onze Emiel. Voornamelijk sportwear dus, en de weinige katoenen hemdjes die in de kast “hingen” waren te klein voor hij ze één keer had gedragen.

En toen kwam de vraag van de madammen van Naaitselaar; of we geen vriendinnen workshop “tricot hemdje” konden inplannen. Een tricot hemdje… mmh, maar welk patroon? An bekeek de opties en kwam uit bij de Small versie van het theo hemdje! Schot in de roos! Zowel de versie die An maakte als de hemdjes die er die avond vanonder de machines rolden konden zo uit een duur boetiekske komen! Ik zag weer groen van jaloezie… dat heb ik wel meer als ik zie wat hier allemaal gemaakt wordt tijdens de workshops. Ik heb dikwijls niet de tijd om “zomaar” achter mijn machien te kruipen. Wat ik maak is meestal in functie van de workshops die ik moet voorbereiden en ik mis dat wel, zo gewoon even ontspannen naaien. Gewoon, omdat het kan!

tricot3

Ma bon, terug naar dat hemdje! Ik heb hier ook een naaicafé, en als er geen workshops op de kalender staan dan komen hier heel geregeld toffe madammen naaien, een koffietje drinken of een babbelke doen. Toen Marian een drietal weken geleden in het naaicafé aan het theo hemdje kwam werken dacht ik, het is de moment! We deden van knipperdeknip en tegen de avond zat ook mijn allereerste Theo Tricot hemdje in mekaar!

Een spannend moment altijd, als ik thuiskom met een naaisel voor Emiel, ik vertelde hier al hoe difficile den hubby is als het aankomt op stofjeskeuze. Maar dit hemdje kon wel gesmaakt worden, toen mijne prins het paste zag ik de goedkeurende blik in hubby zijn ogen en mijn hart maakte een sprongetje. Meer heb ik soms echt niet nodig. 🙂

Ik gebruikte een stofje van Halsoverkop, die tricotjes zijn ideaal voor dit soort hemdjes. Iets stevigere kwaliteit dan vele anderen. tricot2

Het knopenpad knipte ik aan om een verdikking aan het voorpand te voorkomen. En het is dan ook net iets makkelijker om je tekening perfect te laten doorlopen.

De mouwen werden een ietsipietsie versmald, niet veel, ik was bang dat het misschien wat strak zou gaan zitten. Het idee van de streepjes tricot boordjes aan de mouwen kopieerde ik schaamteloos van An!

tricot5

De rugplooi liet ik achterwege, ik vond dat niet echt nodig voor mijne prins. Ik knipte in dit hemdje de retro kraag, maar in tricot is het wat moeilijk om dit puntjes mooi plat te krijgen, mijn volgende versie kreeg dus de standaard kraag. (en ja, retro is ook weer minder den hubby zijn ding ;-))

tricot7

In plaats van paspel gebruikte ik een dubbel geplooid stukje tricot, mooi… maar het lukte niet van de eerste keer om dat er mooi gelijk in te stikken. Er was een tweede (en een derde) poging nodig om dat ding mooi te krijgen.

tricot6

Den hubby is content, mijne prins is content en zegt keitrots “Mama emaakt“, dus mama is ook content! 🙂

Een tweede hemdje rolde de avond voor wij op verlof vertrokken ook nog vanonder mijn machien, wie mij volgt op Instagram zag daar al een sneak peek! 🙂

Stofjes: Madeline De Stoffenmadam

Patroon: Theo van Zonen09

DIY,  Geen categorie,  Madeline de stoffenmadam,  Naaien,  workshops

Eindelijk een geschikt patroon voor een tricot hemdje!

tricot1

Dat je met de patroontjes van Zonen09 alle kanten uitkan, dat weet ondertussen zo goed als gans naaiend België en omringende landen. Maar dat die Small versie van het theo hemdje ook het ideale patroontje is voor hemdjes in tricot, dat hebben we hier nog maar recent ontdekt.

Mijne kleine prins draagt eigenlijk niet zoveel hemdjes, den hubby is ne sportman, en dat zie je ook terug in de kledingstijl van onze Emiel. Voornamelijk sportwear dus, en de weinige katoenen hemdjes die in de kast “hingen” waren te klein voor hij ze één keer had gedragen.

En toen kwam de vraag van de madammen van Naaitselaar; of we geen vriendinnen workshop “tricot hemdje” konden inplannen. Een tricot hemdje… mmh, maar welk patroon? An bekeek de opties en kwam uit bij de Small versie van het theo hemdje! Schot in de roos! Zowel de versie die An maakte als de hemdjes die er die avond vanonder de machines rolden konden zo uit een duur boetiekske komen! Ik zag weer groen van jaloezie… dat heb ik wel meer als ik zie wat hier allemaal gemaakt wordt tijdens de workshops. Ik heb dikwijls niet de tijd om “zomaar” achter mijn machien te kruipen. Wat ik maak is meestal in functie van de workshops die ik moet voorbereiden en ik mis dat wel, zo gewoon even ontspannen naaien. Gewoon, omdat het kan!

tricot3

Ma bon, terug naar dat hemdje! Ik heb hier ook een naaicafé, en als er geen workshops op de kalender staan dan komen hier heel geregeld toffe madammen naaien, een koffietje drinken of een babbelke doen. Toen Marian een drietal weken geleden in het naaicafé aan het theo hemdje kwam werken dacht ik, het is de moment! We deden van knipperdeknip en tegen de avond zat ook mijn allereerste Theo Tricot hemdje in mekaar!

Een spannend moment altijd, als ik thuiskom met een naaisel voor Emiel, ik vertelde hier al hoe difficile den hubby is als het aankomt op stofjeskeuze. Maar dit hemdje kon wel gesmaakt worden, toen mijne prins het paste zag ik de goedkeurende blik in hubby zijn ogen en mijn hart maakte een sprongetje. Meer heb ik soms echt niet nodig. 🙂

Ik gebruikte een stofje van Halsoverkop, die tricotjes zijn ideaal voor dit soort hemdjes. Iets stevigere kwaliteit dan vele anderen. tricot2

Het knopenpad knipte ik aan om een verdikking aan het voorpand te voorkomen. En het is dan ook net iets makkelijker om je tekening perfect te laten doorlopen.

De mouwen werden een ietsipietsie versmald, niet veel, ik was bang dat het misschien wat strak zou gaan zitten. Het idee van de streepjes tricot boordjes aan de mouwen kopieerde ik schaamteloos van An!

tricot5

De rugplooi liet ik achterwege, ik vond dat niet echt nodig voor mijne prins. Ik knipte in dit hemdje de retro kraag, maar in tricot is het wat moeilijk om dit puntjes mooi plat te krijgen, mijn volgende versie kreeg dus de standaard kraag. (en ja, retro is ook weer minder den hubby zijn ding ;-))

tricot7

In plaats van paspel gebruikte ik een dubbel geplooid stukje tricot, mooi… maar het lukte niet van de eerste keer om dat er mooi gelijk in te stikken. Er was een tweede (en een derde) poging nodig om dat ding mooi te krijgen.

tricot6

Den hubby is content, mijne prins is content en zegt keitrots “Mama emaakt“, dus mama is ook content! 🙂

Een tweede hemdje rolde de avond voor wij op verlof vertrokken ook nog vanonder mijn machien, wie mij volgt op Instagram zag daar al een sneak peek! 🙂

Stofjes: Madeline De Stoffenmadam

Patroon: Theo van Zonen09

25 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: