DIY,  Madeline de stoffenmadam,  Naaien

De snel-klaar-versie van de Harley Top

harley

Het was avond en ik kreeg een goestingske! Het moest heel snel gaan, ik had hoop en al een uurtje, dus de Harley Top uit de La Maison Victor van januari leek mij een perfect project. Ik bekeek dat patroon en dacht… “hola, dat gaat een beetje groot zijn vrees ik”. En 155cm stof voor zo een topje, dat leek mij ook een beetje van de pot gerukt zoals ze bij onze Noorderburen zeggen.

Tegenwoordig ben ik fan van naar buiten gedraaide zoompjes, ik zag een tijdje geleden zo een shirtje liggen bij River Woods dus als zij dat mogen, ik ook!

Ik knipte een maatje kleiner dan mijn confectiemaat, verlengde het patroon met 5cm en knipte een voor en achterpand. Hoop en al 70cm stof had ik nodig.

Het ding was in een paar stappen klaar (schandalig he). Schoudernaden tegen elkaar, zijpanden toe, hals-, mouw- en taillezoompjes naar buiten gelegd en doorgestikt! Klaar was Harley! Mijn volgers op Instagram zagen hem al, evenals mijn overload aan vakantiefoto’s! 🙂

Die French Terry zomer sweater stof heeft ook niet meer nodig he. De lusjes aan de “verkeerde kant” van de stof zijn zooo schoon, dat ze gerust aan de buitenkant zichtbaar mogen zijn!

harley2

En ondertussen zitten mijn gedachten weer eventjes terug bij die fantastische week onder de turkse zon. 🙂

Stofjes: Madeline De Stoffenmadam

Patroon: Harley Top uit La Maison Victor.

 

6 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: