Give-away,  Madeline de stoffenmadam,  Naaien

Gold meets the Ishi Dress

ishi1blog

Ik zou hem maken zodra het patroontje beschikbaar was… die Ishi Dress. En hij zou klaar zijn vooraleer An van Straightgrain en ik de Give Away zouden lanceren… die Ishi Dress! Die deadline haalde ik dus niet. Plannen genoeg hoor, ik dat hoofd van mij. Maar tijd.

En dan… woensdagavond net voor slaaptijd kreeg ik een uitnodiging in mijn handen. “Oh mama, zaterdag is er een slaapfeestje bij Noor en we moeten iets met goud aandoen!”. Euh… Charlotte, hoelang zit die uitnodiging al in je boekentas? “Niet zo lang mama, van vorige week nog maar!” (ze lijkt echt heel erg op mij ocharme)

Goud… het enige kleed met goudtinten in haar kast maakte ik voor nieuwjaar, en daar kan dat kind niet meer in.

Ik had dus 2 dagen, 2 volgeplande dagen. Vrijdag, tussen de soep en de patatten, deden we van pdf patroon knippen en plakken. Ondertussen uren twijfel over de stofjescombinatie. De stof werd nog snel snel geknipt vooraleer ik gepakt en gezakt naar huis afzakte. Naaimachien den auto in, en maar hopen dat ik niets vergeten was.

ishi8blog

Ik kon me maar niet van de indruk ontdoen dat dat kleed veel te breed ging zijn. Volgens mij klopte er toch iets niet met de maat. En dan kwam het… Bij het spelden van het beleg aan de neklijn had ik zo maar eventjes 7 cm stof teveel! Ik kreeg het warm en koud tegelijk. Dat krijg je dan he, als je tussen de soep en de patatten patronen knipt! Ik tekende de stofvouw van het voorpand bijna tegen de rand van het patroonpapier, en dat miste ik bij het knippen. 3,5cm van de rand tekende ik, en die knipte ik er niet af. Het resultaat was dus 7 cm teveel stof in het voorpand!

Lostornen was geen optie, het was ondertussen al 23u. Charlotte haar Ishi Dress heeft nu een mooie dichtgestikte plooi vooraan! Keitof eigenlijk! 🙂

ishi2blog

En die stofjes met goud accenten, ik ben er helemaal wild van! Het staat haar geweldig! Ik zocht al een tijdje naar een jurkjes patroon dat past bij Charlotte haar model. Ze is de SVDHZ modellekes een beetje ontgroeid, ze is nu negen en heeft nog altijd zo een beetje een baby buikje. Moeilijk, voor kleedjes. Maar de ishi dress staat haar geweldig!

Ik ben ik blijde verwachting van de lading Cotton+Steel die volgende week geleverd wordt, want daar zit ongetwijfeld de ideale combinatie tussen voor nog een Ishi’ke! 🙂

ishi4blog

Bon, ik hoop nu wel dat er niemand Charlotte haar kleed binnenste buiten keert. De overlock bleef namelijk in de winkel staan, en dat scheelt toch wel (serieus) in de afwerking. Ik denk dat ik de zoom van haar kleedje deze week weer ga losmaken en de volledige binnenkant mooi ga afwerken met de overlock, anders zak ik door de grond van schaamte als dat kleed per ongeluk eens naar boven waait! 😉

ishi6blog

Er loopt nog tot maandag 1 juni middernacht een Give Away om dit geweldige patroontje te winnen! Snel snel nog je kans wagen! 🙂

Bedankt An, voor dit super patroontje!

ishi7blog

Patroontje: Ishi Dress van Straightgrain

Stofjes: Madeline De Stoffenmadam

19 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: