Madeline de stoffenmadam,  Naaien

You rock you Stickly rockers!

shanna
20 juni reed ik, samen met 3 keitoffe madammen, richting Gent voor de #fabriclaunchzonen09! Sharon bracht, naast de patronen waar iedereen zot van is, ook een minicollectie stoffen uit. En ik mocht erbij zijn als die werden voorgesteld. Beetje stress toch, die dagen daarvoor. Ik zou daar heel wat van mijn concullega’s en virtuele vrienden in levende lijve ontmoeten en da’s toch altijd een beetje spannend.

Het was een feest om U tegen te zeggen, de zalige locatie, overheerlijke taarten (die blijven plakken zijn), goddelijke drankjes en een fantastische gastvrouw. Om nog maar te zwijgen van al die fantastische madammen, hoe zalig is het om een zonnige namiddag door te brengen metΒ mensen die allemaal dezelfde passie delen. Ik geniet nog na…

En dan de stoffen, enkele maar. Maar wel hele mooie. Organisch katoen van een ongelooflijke kwaliteit. Ik zou deze week een polo maken voor Emiel, met de Off Beetle Blue tricot. Ach ja, what can I say, ik ben een tricot fan!

shanna7

Tot gisteren, ons Shanna kwam een beetje helpen in de winkel en het eerste wat ze zag was deΒ Stickly Rockers Mustard. “Amai mama, hier mag je mij wel een kleedje in maken”. “Een kleedje”? Een half uurke later kwam ze uit het atelier met de winter editie 2014 van La Maison Victor. “Dees kleedje se mama”! De Gingerdress. “Als je zelf het patroon overneemt” zei ik! Ik had nooit gedacht dat ik die dag zou meemaken (Onze interesses liggen nogal uit elkaar), maar het kind ging tekenen! Dat kleedje, in dat stofje… ze stond erop gebrand.

shanna4

Ze tekende maatje 34, en dat zit toch net een ietsipietsie te strak. Ze vind zelf van niet, maar het model vraagt toch om iets losser te vallen rond de heupen. De riem zit daar dus niet voor niks! πŸ˜‰ Haar volgende versie (want ze wil precies dezelfde in de stickly Rockers Blue) zal een maatje groter worden.

shanna1

Ik gebruikte niet de hals-, rug- en mouwbiezen. De hals werkte ik af met beleg, aan de rug en mouwen heb ik een zoompje gelegd.

shanna9

Ik trok weer teveel foto’s. En dan kan een mens niet kiezen. Bij deze mijn excuses voor de overload aan Shanna! πŸ™‚

shanna8

 

shanna5

 

shanna3

 

shanna6

 

shanna2

 

Bedankt Sharon voor de fantastische stofjes! Die kwaliteit… zalig! πŸ™‚

Stof: Stickly Rockers Mustard

Patroon: Ginger Dress uit La Maison Victor Winter 2013/2014

Model: My girl!

30 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: