inspiratie,  Madeline de stoffenmadam

Poezelige jurk door ZowieZo

poezelige-jurk

Ik ben Zoë van de blog ZowieZo. In het dagelijks leven ben ik leerkracht in het buitengewoon basisonderwijs in Lier en mama van twee kindjes: Jules (6) en Lily (3).

Het leuke winkeltje van Nancy/Madeline bevindt zich op slechts 2 minuten wandelen van de school waar ik werk. Onder de middag beland ik dus regelmatig bij haar om te snuisteren tussen de stoffen of gewoon om een babbeltje te slaan. Het kan allemaal….

“Natuurlijk!!!”,
zei ik, toen Nancy me vroeg om iets te naaien met stof uit haar oneindig grote stoffencollectie. En om hierover te bloggen om haar nieuwe webshop (euh… of is het baby?) te vieren.

Ik koos voor een stof van Timeless Treasures, die me deed denken aan die mooie Morley jurkjes.

Uit het boek ‘Stof voor durf het zelvers’ koos ik voor het recept: Marie – Celeste. Ik gebruikte het patroon van de lange mouwen, maar knipte die kort. Voor de rok rimpelde ik éénmaal de stofbreedte.
In het bovenstuk maakte ik twee plooien nog voor ik de patroondelen uitknipte. Ook in de rok maakte ik twee plooien.

Het bovenstuk en de zoom werkte ik af met roze satijnen paspel.

En dan nu het beste…..

Zin gekregen om met die mooie stoffen aan de slag te gaan? Dan heb ik leuk nieuws: gedurende 24 uren (tot 3/10 om 20 uur) krijgen jullie 10% korting op alle katoentjes in de nieuwe shop. Gebruik hiervoor de code: ZOWIEZO.

Dat is beter dan suikerbonen, niet?

Zoë x

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: