inspiratie,  Madeline de stoffenmadam

Billie bandwerk

billie-bandwerk

Ik ben An en blog normaal gezien als één van de vier paspelpoezen. Ik woon in Lier, op tien minuten fietsen van de bakstenen winkel van Madeline.
Ongeveer twee jaar geleden wist Sharon van Zonen09 me te vertellen dat er een stoffenwinkel ging komen in Lier. Superblij was ik daarmee! Zeker toen bleek dat er een sympathieke madam achter de toonbank stond, met uitstekende smaak.
Sharon had de paspelpoezen ook getipt als mogelijke workshopgeefsters aan Madeline. En algauw gaven zowel Joke, als ikzelf regelmatig workshops in de gezellige winkel van Nancy.
Van het ene kwam het andere. Toen het drukker en drukker werd in de winkel, polste Nancy al wel eens of ik geen interesse had om voor haar te werken. En sinds deze zomer is het zover. Het is heerlijk om van mijn hobby ook deels mijn beroep te kunnen maken.
Omdat het allemaal begon met Sharon van Zonen09, leek het me leuk om met één van haar patronen aan de slag te gaan voor deze blogpost.


Wat Billie bandwerk! Eén van de nieuwste zonen van Zonen09. Een heerlijk basispatroon waar je eindeloos mee kunt variëren.
Omdat ik bandwerk wou (lees: ik had 2 uren de tijd), nam ik drie keer dezelfde versie: een raglanshirt met lange mouwen.
De digitale tricots van Madeline de stoffenmadam zijn hier ideaal voor: vooraan en achteraan een tekening en de mouwen effen of met streepjes.

Madeline verkoopt veel mooie digitale prints. Ik koos er drie uit die me wat aan grote kindermerken als Molo deden denken. Op de tijd dat ik deze drie maakte, kon ik er geen gaan kopen. En al helemaal niet aan die prijs.De zonen hebben ongeveer dezelfde kledingmaat en de shirts kunnen dus onderling uitgewisseld worden.
Ik denk dat ik de volgende reeks wel iets langer maak. Mijn jongens hebben een redelijk lang bovenlijf, en al zitten de shirts perfect: een beetje extra lengte kan in de winter geen kwaad.
Zelf kan ik niet kiezen welke ik de mooiste vind. Gelukkig hoeft dat niet.

Alle gebruikte tricotstoffen komen van Madeline de stoffenmadam. De streepjesstof heeft achteraan een lusjesmotief zoals french terry. Heel mooi en aangenaam om dragen. Ook het Billie patroon kan je bij Madeline vinden.

Zin gekregen om met deze mooie tricots aan de slag te gaan? Dan heb ik leuk nieuws: gedurende 24 uren (tot 5/10 om 20 uur) krijgen jullie 10% korting op alle tricotstoffen in de nieuwe shop. Gebruik hiervoor de code: PASPELPOES.

An x

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: