inspiratie,  Madeline de stoffenmadam

Instant love: Jackie

instant-love-jackiemaanvis.jpg

Vorig jaar las ik ergens dat er een nieuwe stoffenwinkel in Lier zou komen: Madeline de stoffenmadam.

Ik stelde me er een dikke madam bij voor, zo eentje met een wrat op haar neus.

Toen ik in haar webshop mijn eerste schoon stofje spotte, besliste ik om toch maar eens langs te gaan. Ik zwierde de deur open en Nancy (de stoffenmadam) begroette me vrolijk met:  ‘Hallo, ca va?’. Gelukkig voor haar zag ze er heel anders uit dan in mijn fantasie!

Dat zegt ze nu telkens ik er kom en ik passeer toch wel bijna elke week. Ondertussen volgde ik er al een paar workshops: een jumpsuit, Lars, Theo in tricot en met rits, Blanche en de Retrolucy.

De Theo in tricot maakte ik tijdens een vriendinnenworkshop, een leuk concept van Madeline! Tijdens die workshop leerde ik An Van Dessel kennen, een van de paspelpoezen. Zij geeft de workshops met een eindeloos geduld en altijd met de glimlach! Ondertussen vervoegt zij Nancy in de winkel.

Het moet gezegd, je wordt super gesoigneerd tijdens die workshops: fruitjes, koekjes, soep, soms zelfs cava! En als je creatie niet op tijd klaar is, word je er toch niet buitengezwierd!

Als ik er passeer, meestal gewoon om een klapke te doen, wordt er soms (lees: heel vaak) ook stof geleverd. Zo zag ik ook deze PRACHTIGE stof uitgepakt worden. Instant love, je kent het wel…

Maar, omdat ik echt stofjes teveel liggen heb, kocht ik het niet meteen. Eerst moest ik een bestemming hebben. Toen Nancy me vroeg iets te naaien voor de nieuwe webshop, besloot ik dat die mooie stof een Jackie zou worden voor de dochter.

Een superleuk patroon dat ik eerder al testte en waarbij ik zeker was van een perfecte pasvorm! Ik koos een zacht teddyfleeceke voor de binnenkant. Het patroon is een PARELTJE: mooi en makkelijk! Meer moet dat niet zijn!

Het stofje verwerkte zalig….

Ik gebruikte zilverkleurige paspel. En van de overschot maakte ik een überschattige cirkelsjaal!


Net toen ik dacht dat hij perfect was, constateerde ik dat hij een jongenssluiting heeft. Sorry aan de knopenpolitie…..


Maar wat ik bovenal toch zeggen wil, is dat je bij Madeline niet alleen een heel gamma vindt aan stofjes, van heel goedkoop tot iets duurder, paspel, biais, elastiek, speldjes, ritsen, tassenfournituren, versteviging, …  maar dat je er bovenal altijd welkom bent. Je mag er zonder reden te komen binnenwaaien en iets drinken (en wegdromen bij de mooie stofjes).

Zeker nu An ook de rangen vervoegt, want 1 plus 1 is meer dan 2!

Dubbele ‘Instant Love’ voor mij dus! Doe zo voort, go Madeline!

En last but nog least, mag ook ik jullie korting geven! De stof die ik gebruikte, is helaas uitverkocht, maar jullie krijgen korting op alle jasstoffen: boordstof, teddy/fleece, punta di roma en wol.
Gedurende 24 uren (tot 6/10 om 20 uur) krijgen jullie 10% korting met de code: MAANVIN.

Els x

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: