inspiratie,  Madeline de stoffenmadam

Jasper glittersweater

jasper-glittersweaterstannel

Hoi,

Mijn naam is Lindsy en ben 37 jaar.  Ik woon en werk in Aarschot als leerkracht lichamelijke opvoeding.  Ik heb twee kindjes, Stan en Nel.  Zij zijn ook mijn blognaam: Stannel.

 

Mijn eerste ‘echte’ ontmoeting met Madeline was tijdens een workshop mannenhemd.   Pure verwennerij daar in Lier!  Madeline is eigenlijk geen Madeline, maar een Nancy en sinds kort ook een An.  En die ga je zeker kennen, want zij is een paspelpoes!  Dus Madeline telt voor twee.

Kan je nog volgen?

 

De site van Madeline werd in een nieuw jasje gestopt.  En dat mag gezien worden!  Ter ere van die geboorte mocht ik wat maken met haar ‘nieuwe’ prachtige stoffen.  Ik kon niet kiezen en voor ik het wist waren al die favoriete stofjes al gekozen door de andere gastblogsters.  Mijn vraag of ze geen sweaterstof had, werd positief onthaald.  Ze liet me glittersweaterstof zien die pas geleverd werd.  Een waaier aan kleuren was voorradig in de winkel.  Ik koos de roze glitterstof.  Helaas zijn ze al allemaal de deur uit bij Madeline!

 

Het project had ik al langer in mijn hoofd en met de juiste stof in handen, kon ik niet wachten om er aan te beginnen.  Ik tekende opnieuw een Jasper sweater, maar op mijn maat.  Ik hertekende de kraag naar een voorbeeld op pinterest.  Een Nederlandstalige tutorial is in de maak, nog even geduld.

 

De Jasper sweater werd smaller gemaakt aan de prinsessennaad en wat uitgediept onder de oksel.  De zoom en de polsboorden werkte ik zo af dat het randje van de mouw zichtbaar werd.

 

De knopen maakte ik zelf met bronskleurig nepleer.

 


En zo verwezenlijkte ik mijn eerste voornemen.  Voor dit ‘schooljaar’ heb ik namelijk een plan. Ik wil wat meer voor mezelf maken.  En geen gewone kledij, maar sportkledij.  Als leerkracht Lichamelijke Opvoeding heb ik ’s ochtends geen keuzestress voor de kleerkast.  Ik schuif die kleedjes aan de kant en neem steeds weer die zwarte joggingbroek met dat saai sweatvestje. Vrolijk worden we daar niet van. Maar daar is nu verandering in gekomen. ‘Ma Flodder’ goes hip.  Vanaf nu ‘Teaching in Style met Madeline’!


In de tuin werd al wat geoefend.


De trui is lang genoeg zodat hij tijdens mijn demo’s in de broek kan gestopt worden.  Zo blijven mijn leerlingen van trauma’s gespaard.

 

Zin gekregen om zelf een leuke sweater te maken? Dan heb ik leuk nieuws: gedurende 24 uren (tot 7/10 om 20 uur) krijgen jullie 10% korting op alle sweaterstoffen in de nieuwe shop. Gebruik hiervoor de code: STANNEL.

Lindsy x

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: