inspiratie,  Madeline de stoffenmadam

Finlayson sweater

finlayson-sweatercompagnieM.jpg
Madeline vroeg weer wat: wil je meedoen in onze blogtour om de nieuwe webshop in de kijker te zetten? In mijn enthousiasme zeg ik altijd ja, achteraf denk ik meestal dju.
Tijd is schaars hier, maar ik had een plan: ik zet Bjorn eens in het nieuw. Het is nodig. De ‘arme man’ heeft geen shopverslaving, dus nieuwe kleren geraken de laatste tijd vooral via mijn inbreng in de keerkast terecht. Jullie kennen dat zeker? Maar deze keer was het geen kwestie van de stad in te trekken. Nee hoor, met stof en patroon in de hand werd Mr. Compagnie M. in het nieuw gezet.
Ik maakte er een erezaak van. Een trui + broek. Want ik kon de trui, die ik initieel plande, toch niet op een afgewassen H&M geval presenteren? Onder het goedkeurende oog van Nancy werden de stofjes geselecteerd. De rest lag in mijn handen.
Wie aan mannenpatronen denkt, haalt Thread Theory in huis. Maal twee deze keer. De Finlayson sweater presenteer ik hier, voor meer info over de broek moet je Compagnie M. een bezoekje brengen. Hopelijk ben je door de preview hier geïntrigeerd, want de broek was één van mijn meest uitgebreide naaisels ooit. Met dubbele stiksel en al.

Terug naar de trui. Deze werd een bis nummer voor mij. De eerste creatie met het patroon werd deskundig in de droogkast een maat of twee verkleind. Na één keer dragen. Mannen hé! Maar met één naailes (ja hoor, ik volg ook nog steeds naailes!) had ik genoeg om het over te doen. Een pasvorm naaien was hier niet nodig want intussen had ik al geleerd dat de man met maten voor een medium, toch beter in een small paste. De maten vallen groot, maar voor de rest geen opmerkingen. Zoals de broek me leerde kan je voor volwassenen best nooit naaien zonder pasvorm. Men weze gewaarschuwd! 🙂

Het resultaat wordt hier gesmaakt. De man heeft zitten zeuren om de trui al voor de foto’s te mogen dragen. Maar de regels hier in huis blijven voor iedereen dezelfde: er wordt niet gedragen voor de fotoshoot. Die werd even uitgesteld, wegens een verlegen man, maar hij deed het voorbeeldig. Hij blijft zelfs stilstaan. Een luxe als je wiebelkriebels als kids hebt. Zeg nu zelf? Is hij geen geboren fotomodel? 🙂

Met Compagnie M. label en al! Tuurlijk, want dat is bij elk Compagnie M. naaisel het eerste waar Bjorn naar opzoek gaat als ik het met trots kom showen aan zijn bureau. 🙂 Wil je graag meer ontdekken over de broek? Ik ben er stiekem wel fier op! Dus hopelijk kom je eens een kijkje nemen op mijn blog?

En om te eindigen, maar daarom niet minder belangrijk! Ook ik mag hier met korting strooien. Ik geef jullie 10% korting cadeau op alle stoffen uit de reeksen gebreid, jeans en wol. Gedurende 24 uren, dus tot 8/10 om 20 uur met de code COMPAGNIEM.

Marte x

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: