inspiratie,  Madeline de stoffenmadam

Ariel dress

ariel-dresssopopo

Madeline De Stoffenmadam bracht het eerste pakje dat ik bij haar bestelde aan de deur. De 2de collectie van Soft Cactus was dat. Met veel tromgeroffel aangekondigd toen. En ik bleef tot na middernacht op om de bestelling te kunnen plaatsen. De volgende dag al had ik het in huis. Over geweldige service gesproken!

En zo kwam het dat ik op verkenning ging in de winkel in Lier en aan de praat geraakte met Nancy. En eens je met Nancy aan de praat geraakt…

De stoffenmadam heeft een geweldig leuke mix van stoffen, van populaire designerkatoentjes tot mooie damesstoffen van alle soorten en budgetten, en basics in vele kleuren. Je vindt er altijd wel wat (ook wat je niet nodig hebt maar toch zo graag wil hebben, of is dat alleen bij mij zo?).

Ook de workshops zijn heel zeker de moeite! Gezelligheid troef!

Onlangs waaide er een nieuwe wind door de leukste stoffenwinkel van Lier. En nu is ook de webshop vernieuwd en dat vraagt om bekend gemaakt te worden.

Toen Nancy en An vroegen of ik wilde meedoen aan hun blogtour, moest ik geen seconde twijfelen. Ik mocht een stofje kiezen uit de winkel en ging voor deze mooie, zacht-petrol kleurige wintertricot. De Ariel jurk van La Maison Victor stond nog op de planning. Deze tricot met reliëf is daar uitermate geschikt voor!

Het bovenstuk van de Ariel jurk heeft prinsessennaden in voor- en achterpand voor een mooiere pasvorm.

Ik heb het nog niet nagemeten, maar mijn gevoel zegt dat dit bovenstuk exact hetzelfde is als van de June dress. Wat het ook heel makkelijk zou maken om de June dress dan aan te passen met (lange) mouwen bijvoorbeeld.

Ik verlengde de mouwen van de Ariel met een 4-tal cm om ze tot net op de elleboog te laten vallen. Voor mij is dat een fijne lengte.


Even een close up om het reliëf in de stof te laten zien. De winkels hangen momenteel vol met kledingstukken in dit soort stoffen. Helemaal hip dus!

Deze stof is ook heel erg geschikt voor de Lora jurk die ik eerder al maakte.

En lekker warm (geen voering nodig)!


Ik naaide mijn beleg met blinde steek vast omdat de stof net wat dikker is en het beleg anders teveel kwam piepen.

Zoom van mouwen en de rok naaide ik  ook met een blinde steek. Dat geeft het mooiste effect bij deze stoffen.

De rok is wijd vallend en verdoezeld zo bovenbenen en billen. Ideaal!


Gecombineerd met een klassieke halsketting, een fijn riempje, donkere panty’s en een hakje is dit voor mij een geklede outfit voor een feestje, of voor het werk.Jurk: patroon: Ariel van La Maison Victor editie sept-okt

Jurk: stof: damestricot van Madeline de stoffenmadam

Ook zin gekregen in een kleedje of trui in deze prachtige jacquard? Of één van de andere mooie jacquards of tricots uit de winkel?

Dan heb je vanaf nu 24 uren de tijd, tot 9/10 20 uur, om te winkelen in de nieuwe webshop. Gebruik de code SOPOPO om 10% korting te krijgen op de categorieën jacquard en tricot.

Marie-Paule x

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: