inspiratie,  Madeline de stoffenmadam

Indian summer

indian-summerzuster.jpg

De eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat ik waarschijnlijk niet zo’n grote stoffenkoper ben als de gemiddelde naaiblogger in Vlaanderen, maar toen ik hoorde dat er een stoffenwinkel in Lier zou komen vond ik dat wel een gerief. Een stoffenwinkel staat namelijk ook gelijk aan garen, spelden, vlieseline, tassenband en fournituren. Dingen die ik dan wel met enige regelmaat aankoop.


Een gerief, dames en heren, is ze wel die Madeline. Niet alleen staat ze je met raad en daad bij in de winkel, maar ook haar (ondertussen legendarische) ‘ça va?’ en enthousiasme zijn al reden genoeg om af te zakken naar Lier. Niet moeilijk te begrijpen dus dat ik met veel plezier voor haar, en sinds kort ook voor paspelpoes An, iets maakte uit de collectie.

Wie mijn blog een beetje kent, weet dat ik graag tassen maak, maar deze keer koos ik voor iets anders. Ik wist meteen dat ik een sjaal wou maken en ging langs bij Madame Madeline voor de geschikte stof. Als rasechte weegschaal was het moeilijk kiezen en zag ik dan ook veel verschillende mooie stofjes voorbijkomen. Na wat wikken en wegen, moest ik spijtig genoeg vaststellen dat de stof die ik in mijn hoofd had voor de sjaal niet voorradig was en zo ging ik met lege handen weer naar huis.

Niet erg, want als plan A mislukt, zijn er nog 25 andere letters in het alfabet en in mijn geval vertaalt zich dat dan in, u raadt het al: een tas. Bij mijn eerste stoffenscouting bij Madeline had ik al een geweldige kleurrijke geweven stof zien liggen. Niet geschikt voor een sjaal, maar perfect voor een tas. De keuze tijdens mijn tweede bezoek was dan ook snel gemaakt. Normaal gezien ben ik niet te vinden voor een Azteekse print, maar door het neon roze krijgt de stof iets modern wat me wel erg bevalt. Voor de voering koos ik bijpassend licht turquoise katoen.

Thuisgekomen tekende ik een simpel patroontje (eigenlijk is het een groot uitgevallen ritstasje) en combineerde ik de stoffen met een lap leer. Een koppel kringloopritsen en wat tasfournituren maken het plaatje compleet. Binnenin zit er een vakje met rits waarbij ik de uiteinden afwerkte met driehoekjes leer. Ook komt de buitenstof aan de binnenzijde terug door middel van twee horizontale stroken. Onderaan zitten er tassenvoetjes en het hengsel zit aan de zijkanten net naast de naden vast met twee rivetten.

Ik had nog genoeg stof over om een bijpassend ritstasje te maken en zo kan ik helemaal assorti de herfst in gaan. Het wordt alvast een echte ‘Indian summer’ voor mij.

(Met dank aan Poppemie en Jacq om te poseren!)

Als laatste gastblogger in rij bij de opening van de nieuwe webshop, heb ik nog heel leuk nieuws: jullie krijgen de komende 24 uren (tot 11/10 om 20 uur) 10% korting op alles! Gebruik hiervoor de code DEZUSTER.  Veel winkelplezier!

Annelies x

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: