DIY,  Madeline de stoffenmadam,  Naaien

Bloggers For Life – voor al die schitterende sterretjes

’t Is tijd om mijn blog vanonder het stof te halen. Soms heeft een mens gewoon eens een “sjot onder zijn gat” nodig om de draad weer op te nemen.

12190839_10153712852313497_1733450373189756678_n (1)

Ergens midden september speelde een madam met een groot hart met de idee om een actie op poten te zetten voor Music For Life. In een mum van tijd stond blogland op zijn kop en zo kwam het dat we niet veel later, met 50 enthousiaste madammen, “Bloggers for Life” vormden.

logo-bloggers-for-life

Twee goede doelen werden gekozen en we zouden doen waar we goed in zijn, waar onze passie ligt, waar we ons hart en ziel in kwijt kunnen.

Bloggers for Life naait, met heel veel liefde, voor kinderen (en hun ouders) die het financieel niet zo makkelijk hebben. Over dat doel kan je hier en hier  alles lezen. De veiling van al dat uniek handgemaakt moois start op 16 november… doe mee en koop een lotje (of meer).

Bloggers for Life naait ook, met tranen in de ogen en een “knoop in de maag”, voor het Berrefonds. Wat het Berrefonds precies doet en hoe het ontstond, dat lees je hier en hier. Ik koos om hiervoor te naaien. Want een kind verliezen, dat is loodzwaar. Dat is letterlijk je hart voelen breken. Dat is happen naar adem en niet geloven dat dit echt gebeurt. Dat is zelf ook een klein beetje doodgaan.

s-104-1

 

Het zijn de kleine dingen die je op de been houden. Het is de menselijkheid rondom je die je kracht geeft om door te gaan. Hij zou deze maand 9 jaar worden, Nathan, die mooie lieve grote kleine man van mijn zus.

DSC03265

Naaien, dat is voor mij pure ontspanning. Dat is Genieten met een grote G! Nu lag dat iets anders. Weten dat je naait voor een mini-mensje dat het niet haalde, awel dat is geen fijn gevoel. Zo klein en zo oneerlijk. Maar ik weet wat een groot verschil die kleine inspanning maakt voor de mama’s en papa’s van de sterrenkindjes. Ik maakte niet één, niet twee, maar drie setjes. Van ieniemienie klein, naar een maatje 50. En ik besloot om vanaf nu iedere maand een setje te maken. Want als ik met dat beetje tijd en dat beetje stof, een heel klein beetje troost kan bieden, dan is dat oké.

DSC03316

 

DSC03317

 

DSC03313

 

DSC03268

Het Berrefonds kan trouwens alle hulp gebruiken. Heb je een klein beetje tijd, een klein beetje stof en een groot hart? Op de website van het Berrefonds vindt je de patroontjes en meer informatie.

Patroontjes: Berrefonds – Stofjes: Madeline de stoffenmadam – Doel: Bloggers For Life


 

23 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: